İNEK TEREYAĞI İnsan yaşamı boyunca zeytinyağı kadar eski olan yağlardan biriside tereyağıdır. Tereyağının keşfedilmesi tamamen tesadüf eseri olduğu düşünülmektedir. Sütün sağa sola çalkalanması ile ortaya çıktığı düşünülmektedir. Yiyecek olarak kullanma fikrinin ise kime ait olduğu bilinmemekt..
Hatay’ın geleneksel lezzetlerinden biri olan ceviz reçeli, sadece Hatay bölgesinde değil ülkemizin birçok bölgesinde keyifle tüketilmektedir. Ceviz reçeli, kimi bölgelerde ceviz tatlısı olarak da anılmaktadır. Kahvaltılarda tüketildiğinde günlük enerji ihtiyacımızın birçoğunu karşılayan ceviz reçeli..
Karakovan Petek BalıEn temel özelliği olarak tamamen doğal ve tamamen doğal bir şekilde üretilmekte olan karakovan balı oldukça faydalı bir gıdadır. Tamamen ilkel kütükler kullanılarak yapılan bu karakovan balı, bal mumu ve petek eklenmeden üretilmektedir. Dışarıdan eklenmekte olan bal mumunu ve pet..
Karakovan Süzme BalEn temel özelliği olarak tamamen doğal ve tamamen doğal bir şekilde üretilmekte olan karakovan balı oldukça faydalı bir gıdadır. Tamamen ilkel kütükler kullanılarak yapılan bu karakovan balı, bal mumu ve petek eklenmeden üretilmektedir. Dışarıdan eklenmekte olan bal mumunu ve pete..
KOYUN TEREYAĞIHiçbir katkı maddesi kullanılmadan üretilen koyun tereyağı Vandaki dağların eteklerinde doğal olarak beslenen koyunların sütünden elde edilmektedir. Koyun tereyağı Van GÖl Şarküteri tarafından geleneksel yöntemler kullanılarak yapılmaktadır. Koyun tereyağının içerisinde %100 koyun sütü..
Küp peyniri, İç Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu
bölgesinde, hemen hemen tüm illerde geleneksel olarak üretilen bir
Peynir türü. Bir kısım bölgelerde çömlek peyniri adıyla bilinir.Genellikle
toprak küplere veya plastik bidonlar içerisine yağlı peynirin bol tuzlanarak ve
sıkıştırıla..
Tatlı Heliz, kendisine haz tadı ve hoş kokusu ile otlu peynire katılarak çok lezzetli bir peynir üretilmektedir. Zevkle tüketilen otlu peynir, yerli ve orijinal bir gıda çeşidi olan Heliz’in bölgede yöresel keledoş yemeği, yumurtalı kızartma ve peynir yapımında sıkça kullanılır. Heliz bitkisi ..
MANDA TEREYAĞI İnsan yaşamı boyunca zeytinyağı kadar eski olan yağlardan biriside tereyağıdır. Tereyağının keşfedilmesi tamamen tesadüf eseri olduğu düşünülmektedir. Sütün sağa sola çalkalanması ile ortaya çıktığı düşünülmektedir. Yiyecek olarak kullanma fikrinin ise kime ait olduğu bilinmemekt..
Petek Çiçek BalıBal arıları tarafından yapılan bal, insanoğlunun yaşamı boyunca hep değerli bir besin maddesi olmuştur. Arılar tarafından, çiçeklerden ve bitkilerin canlı kalmış taraflarından alınan öz tatlarını dilleriyle toplayıp, vücutlarında bulunan ve hiçbir şekilde eşi benzeri olmayan o özel m..
Süzme Çiçek Balı, Çiçeklerin nektarlarından elde edilmekte olan ballara çiçek balı denilmektedir. Ülkemiz dünyada bal üretiminde ikinci, tüketiminde ise ilk sırada yer almaktadır. Bundaki en büyük etken, ülkemizin zengin florası, uygun ekolojisi ile aracılık yapmaya oldukça elverişli olmasıdır. Ülke..
Tulum peynirleri, asırlar öncesinde sütü, uzun süre, bozulmadan saklayabilmek amacıyla ortaya çıkmış olup günümüzde sofralarımızı süsleyen vazgeçilmez lezzetlerden biri halini almıştır. Tulum peyniri, mayalanan ham peynirin parçalanmasının ardından tuzlanarak tulum ve bidonlara basılması ile ü..
VAN OTLU PEYNİRİYapımı Van ve çevresindeki bölgelere özel olan Van Otlu Peyniri çok uzun
yıllardır yapılan yöresel ve oldukça fazla rağbet gören bir besindir. Van Otlu
Peyniri köklü bir yapıya sahip olmakla beraber yapım yılı hakkında kimse birşey
bilmemektedir. Oldukça özel ve farklı bir lezzet ..