İNEK TEREYAĞI İnsan yaşamı boyunca zeytinyağı kadar eski olan yağlardan biriside tereyağıdır. Tereyağının keşfedilmesi tamamen tesadüf eseri olduğu düşünülmektedir. Sütün sağa sola çalkalanması ile ortaya çıktığı düşünülmektedir. Yiyecek olarak kullanma fikrinin ise kime ait olduğu bilinmemekt..
Hatay’ın geleneksel lezzetlerinden biri olan ceviz reçeli, sadece Hatay bölgesinde değil ülkemizin birçok bölgesinde keyifle tüketilmektedir. Ceviz reçeli, kimi bölgelerde ceviz tatlısı olarak da anılmaktadır. Kahvaltılarda tüketildiğinde günlük enerji ihtiyacımızın birçoğunu karşılayan ceviz reçeli..
KOYUN TEREYAĞIHiçbir katkı maddesi kullanılmadan üretilen koyun tereyağı Vandaki dağların eteklerinde doğal olarak beslenen koyunların sütünden elde edilmektedir. Koyun tereyağı Van GÖl Şarküteri tarafından geleneksel yöntemler kullanılarak yapılmaktadır. Koyun tereyağının içerisinde %100 koyun sütü..
Küp peyniri, İç Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu
bölgesinde, hemen hemen tüm illerde geleneksel olarak üretilen bir
Peynir türü. Bir kısım bölgelerde çömlek peyniri adıyla bilinir.Genellikle
toprak küplere veya plastik bidonlar içerisine yağlı peynirin bol tuzlanarak ve
sıkıştırıla..
MANDA TEREYAĞI İnsan yaşamı boyunca zeytinyağı kadar eski olan yağlardan biriside tereyağıdır. Tereyağının keşfedilmesi tamamen tesadüf eseri olduğu düşünülmektedir. Sütün sağa sola çalkalanması ile ortaya çıktığı düşünülmektedir. Yiyecek olarak kullanma fikrinin ise kime ait olduğu bilinmemekt..
Süzme Çiçek Balı, Çiçeklerin nektarlarından elde edilmekte olan ballara çiçek balı denilmektedir. Ülkemiz dünyada bal üretiminde ikinci, tüketiminde ise ilk sırada yer almaktadır. Bundaki en büyük etken, ülkemizin zengin florası, uygun ekolojisi ile aracılık yapmaya oldukça elverişli olmasıdır. Ülke..
Tulum peynirleri, asırlar öncesinde sütü, uzun süre, bozulmadan saklayabilmek amacıyla ortaya çıkmış olup günümüzde sofralarımızı süsleyen vazgeçilmez lezzetlerden biri halini almıştır. Tulum peyniri, mayalanan ham peynirin parçalanmasının ardından tuzlanarak tulum ve bidonlara basılması ile ü..
VAN OTLU PEYNİRİYapımı Van ve çevresindeki bölgelere özel olan Van Otlu Peyniri çok uzun
yıllardır yapılan yöresel ve oldukça fazla rağbet gören bir besindir. Van Otlu
Peyniri köklü bir yapıya sahip olmakla beraber yapım yılı hakkında kimse birşey
bilmemektedir. Oldukça özel ve farklı bir lezzet ..
Van Salamura PeyniriPeynir kültüründe, Fransız mutfağı ile yarışır derecede zengin olan bir ülke olduğumuz gerçektir. Her kültüre ev sahipliği yapan ülkemizin yemek kültürünün ünü, dünyaya yayılmış haldedir. Kebap, lokum ve baklava ile ünlenen lezzetlerimize yöresel tatları da ekleyerek ne kadar şan..
VAN TAZE OTLU PEYNİRİ 1)Van taze otlu Peyniri içinde bulunan heliz, sirmo, yabani kekik, yabani sarmısak , kenger ve 25 farklı ot çeşidiyle, kattığı lezzet dışında peynirin besi..