Menu
Your Cart

Karakovan Petek Balı

Karakovan Petek Balı
Bu ürün bedava gönderime uygundur
  • Stok Durumu: Stokta Var
  • Ürün Kodu: krkvnptkbl
0 Adet Satıldı
Ürün 369 Görüntülendi
550 TL
Kaliteli Üretim
Sürdürülebilir bir başarı için kalite belgeleri ile yapılan yerli üretim
WhatsApp Sipariş Hattı
Siparişlerinizi artık WhatsApp üzerinden hızlıca verebilirsiniz.
%100 Güvenli Alışveriş
256Bit SSL sertifikası ile tüm siparişleriniz güvende. Keyifli Alışverişler!

Karakovan Petek Balı

En temel özelliği olarak tamamen doğal ve tamamen doğal bir şekilde üretilmekte olan karakovan balı oldukça faydalı bir gıdadır. Tamamen ilkel kütükler kullanılarak yapılan bu karakovan balı, bal mumu ve petek eklenmeden üretilmektedir. Dışarıdan eklenmekte olan bal mumunu ve peteği arılar tamamen kendileri yapmaktadırlar. İnsan maumelesi mizimize hale getirilerek üretilen bu bal çeşidinde petekler tamamen bizzat arılar tarafından üretilen şerbet ve benzeri ek maddelerin kullanılmadıkları doğal bir baldır. Karakovan balının bir peteğinden alınan bal 5 ile 10 kilogram arasında değişim göstermektedir. 100 gramında 325 kalori içeren bu balda 17 farklı aminoasit çeşidi olduğu bilinmektedir.


Karakovan Petek Balının Faydaları

Oldukça doyurucu ve besleyici bir besin kaynağı olan karakovan balı şifa kayağı bir baldır. Faydaları saymakla bitmeyecek olan bu balın en temel özelliği enerji vermesi olarak bilinmektedir. Osmanlı zamanında dahi ilaç yapımında kullanılmakta olan bu bal nezle, grip ve soğuk algınlığını önlemekle birlikte etkili bir balgam söktürücüdür. İştah seviyesinde ciddi bir artış miktara getiren bu bal kilo alma problemi olanların bir numaralı besin kaynağı olmaktadır. Soğuk su ile birlikte tüketildiği zaman ishali azaltmakla kalmayıp durdurur. Sıcak ile birlikte tüketildiği zaman ise kabızlığa etki etmektedir. Erkeklerde cinsel performansı yükseltip prostat ve benzeri sorunlara iyi gelmektedir. Cildi güzelleştirip, sinir ve stresi yatıştırmaktadır.


Karakovan Petek Balı Üretimi

Karakovan balının 2 farklı üretim şekli vardır. Bunlardan birinci eski usul ilkel kovan ile yapılır, ikincisi ise yeni usul fenni kovan ile kasnak tarzı çerçeveler ile yapılır. Orjinal karakovan balı üretimi oldukça maliyetli ve çok zahmetli bir iş olmakla beraber üreticisine elde ettirdiği bal miktarı oldukça azdır. Fakat yeni usul fenni kovan ile üretimi yapılan karakovan balının daha fazla getirisi vardır. Hem bal olarak üreticiye daha çok kalır hemde daha az maliyetli olmaktadır.

Eski ağaç kütüklerinden yapılan karakovan balının yapımı şu şekildedir: bu üretim tekniğinde arılar doğal ağaç kavuklarına girerek bal yaparlar. İsminin karakovan olmasının nedeni ise budur. Herhangi bir şekilde maddeye maruz kalmadan doğadan topladıkları ile yapılan bu bal oldukça doğaldır. Fakat üretimi çok az ve zahmetlidir.

Normal kovanlarda kasnak çerçeve sistemi ile üretilen karakovan balı ise ilk teknikten esinlenerek düzenlenmiştir. Normal arı kovanında alt katta bulunan 10 adet petek bu bal çeşidi için üst kata alınır ve arıların buraya bal yapması sağlanır. İnsan yapımı kovanda yapılması dışında hiç bir fark yoktur. Bu üretim tekniğinde de arılara hiç bir ek madde verilmemektedir. Tamamen doğal bir üretimi sağlanmaktadır.

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
Kötü İyi

Sipariş Veren Müşterilerimizin Dikkatine !!!

Verilen siparişleri ürünlerin doğallığı ve tadı bozulmadan sizlere ulaşması ve memnun kalmanız için Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri kargoya verilmemektedir. 


Cumartesi günü kargo yarım gün çalıştığından ve Pazar günleri kargo kapalı olduğundan ürünlerin olumsuz koşullarda beklemesini önlemek amacıyla bu şekilde yapılmaktadır. Anlayışınız için Teşekkürler. 

İyi alışverişler.